Zoeken

Movement is Medicine

Mensen zijn zich meer dan ooit bewust van de overlappende aard van fysieke en mentale gezondheid en welzijn. Dit is vooral merkbaar in de manier waarop we praten over lichaamsbeweging en de voordelen ervan. Meer mensen zien de noodzaak in voor mentaal/emotioneel welzijn dan in het verleden, en meer mensen lijken er ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Oefening biedt een een-tweetje voor zowel een fysieke als een mentale gezondheidsremedie en is de voorkeursbehandeling voor angst en stress, maar het helpt om breder te gaan dan alleen sporten en daarom praten we over 'beweging'.


Als mens wordt onze fysiologie aangedreven door beweging, in alle vormen, van het interne 'onderbewuste' ritme van de hartslag, onze tanden poetsen, de trap op lopen, onze ochtendkoffie zetten en natuurlijk meer formele 'oefeningen' zoals hardlopen, naar de sportschool gaan of sporten.
Vibratie( Acceleratie), in zijn eenvoudigste vorm, is beweging.Beweging stimuleert de hersenen, vooral waar nieuwigheid, variabiliteit en

connigtieve uitdaging is inbegrepen en heeft dus zowel fysieke als mentale voordelen voor onze gezondheid.